Три нови съдебни решения в областта на медицинските деликти

Три актуални съдебни решения в областта на медицинските деликти са добавени на сайта.

Първото решение е постановено от Софийски градски съд и не е влязло в сила. С него е осъдена софийска болница за причинена смърт на пациентка, като съдът е приел, че е оказана несвоевременна медицинска помощ. Пациентка с тежко бъбречно възпаление не е хоспитализирана при посещение в лечебното заведение, освободена е за домашно лечение, в резултат на което е развила сепсис и е починала.

С второто публикувано решение, което е влязло в сила, съдът е отхвърлил иска на дъщерята на пациентка, която е починала от рак на яйчниците. Според твърденията на ищцата, пациентката не е била диагностицирана своевременно по време на преглед в софийска АГ болница, като шест месеца по-късно е установено злокачественото заболяване.

Последното решение разглежда спор между пациент и лечебно заведение, намиращо се в гр. София. След извършена хирургична интервенция на гръбначен стълб, пациентът получава усложнения и се налага извършването на множество операции, които са инвалидизирали пациента и са му причинили тежки болки и страдания. Решението не е влязло в сила.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *